AntallPris (NOK)
1 +1 645,79 (1 445,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Britannia Sølvmynt 1ozt 2001 i kapsel

Tradisjonelt motiv, men med et design inspirert av det nye årtusenet er dette er en sjelden mynt i serien og en Key Date for samlere.

Motivet på 2001 Britannia sølvmynten er inspirert av Briton Rivières maleri "Una and The Lion".


Dette motivet ble også benyttet på en slående vakker gullmynt i 1839, av mange ansett som den vakreste mynten utgitt i Storbritania noensinne.

Mange myntverk ble inspirert av det nye millenniet til å modernisere sitt utrykk på moderne mynter, så også Royal Mint. Fonten og tekstplasseringen bærer tydelig preg av at verden er på vei inn i en ny digital æra. Britannia marsjerer også med hevet hode, løftet skjold og septer klar til kamp.

Men om myntverket lot seg inspirere av et nytt årtusen gjorde åpenbart ikke myntmarkedet det, salget ble nemlig halvert fra året før. Opplaget var kun 44 816 mynter, det laveste i seriens historie. Noe som også kan forklares av at både gull og sølvprisene var lave og interessen for bullion mager.

Det lave opplaget og det vakre designet gjør dette til en Key date med stor K. Kommer i Airtites kapsel og sendes med minifrakt.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
2 GBP40 mmN/A
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.95840.6 mm Airtites inkl.Royal Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.