AntallPris (NOK)
1 +1 383,50 (1 150,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Britannia Sølvmynt 1ozt 2005 i kapsel

Sjelden mynt og første årsdesign med sittende Britannia, designet har dermed røtter helt tilbake til romertiden.

Romerne (mynten helt til venstre) ville gjerne fremstille Britannia som underlegen og «kuet» under deres rike (ergo sittende og komfortabel). Det samme var vanlig på 1600 og 1800 tallet. De moderne motivene i Britannia serien derimot signaliserer vanligvis det motsatte; Britannia stående, vinnende og sterk (erobrende/victorious).

I 2005 kom derimot en moderne utgivelse med "seated Britannia", motivet som likner mest på myntene som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Dette er signifikant og gjør mynten viktig i serien. Opplaget er ifølge en kilde (AgAuNews) kun 57 000, noe som er meget lavt. Andre kilder oppgir 100 000. Ofte er det da slik at det maksimalt tillatte opplaget var 100 000, men kun 57 000 ble solgt.

Denne mynten dukker så sjeldent opp på markedet at det er rimelig å anta at opplaget ligger nærmere det laveste anslaget. Prisen reflekterer også det. Kommer i Airtites kapsel og sendes med minifrakt.
 

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
2 GBP40 mmN/A
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.95840.6 mm Airtites inkl.Royal Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.