AntallPris (NOK)
1 +342,05 (89,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Meksikansk Libertad Sølvmynt 1 unse 2013 i kapsel

2013 Utgaven av selve symbolet på Frihet i Meksiko fra Casa De Moneda i Mexico, Nord Amerikas eldste myntverk. Opplaget i 2013 var 774 100, Key Dates for serien er 1998 (67 000) og 1999 (95 000). Høyeste opplag hittil var i 2009 med 1 650 000 mynter.

Mynten har en spesiell rolle som betalingsmiddel som er beskrevet i The Monetary Law of United States of Mexico fra 1931. Den har en verdi i peso som tilsvarer den oppgitte metallverdien av Banco de Mexico! Verdien på mynten endres altså hver dag, men den er lovlig betalingsmiddel på tross av at den ikke har en nominell verdi preget på selve mynten.

For å være en bullionmynt har Libertads lave opplag, og er laget av det eldste myntverket i Nord Amerika, Casa de Moneda, som ble grunnlagt i 1535. 

Siden dette er en bullionmynt kommer den opprinnelig i tuber fra Casa de Moneda, men vi har plukket ut et fint eksemplar og lagt den forsiktig i kapsel for deg. Slik beskyttes mynten for riper og reduserer eksponering for luft som over tid fører til at mynten får toning. Dette er derfor en glimrende løsning for deg som ønsker å bygge en samling av moderne sølvmynter fra hele verden.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
Peso (varierer)40 mm3 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.99940.6 mm inkludert. Passer i Air-tite AlbumCasa de Moneda

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.