AntallPris (NOK)
1 +10 203,67 (3 750,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Kookaburra Sølvmynt 1kg 2002 i kapsel

Sjeldnere enn dette blir det nesten ikke, 2002 utgaven solgte dårlig; kun 2 856 mynter ble laget og solgt på verdensbasis.

Interessen for edle metaller nådde en bunn i 2002, og salgstallene reflekterer dette. Myntene har derimot blitt svært ettertraktet senere, ettersom flere åpnet øynene for at også moderne gull- og sølvmynter var en god alternativ investering, eller kun for samlerglede.

Til sammenlining ble det i 2011 laget nesten 80 000 kilomynter av Kookaburramynten. Det gjør 2002 utgaven til en key date i denne størrelsen og mynten er meget sjeldent for salg.

Baksiden viser en en Kookaburra som flyr fritt med utspennede vinger høyt over Australia, et slikt design ble aldri senere benyttet. De fleste myntene har motiver der fuglen er mer i nærbilde. Fremsiden viser det kjente Ian Rank-Broadly portrettet av Dronning Elisabeth II.

For å forstå hvor sjelden denne utgaven er kan det være en ide å lese bloggposten om 1 kilo myntene fra Perth i denne bloggen. Kommer i kapsel.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
30 AUD100.6 mm14.6 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999Inkludert originalPerth Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.