Brexit-valgnatt gir store utslag i gull og sølvprisene

Av Admin Gold Source, 24 jun 2016 - 05:11

Det er valgnatt, eller snarere tidlig morgen, og det har vært og er fortsatt, en utrolig spennende en.

Den første meningsmålingen som kom etter at valglokalene stengte kl 23.00 norsk tid indikerte at Storbritannia ville forbli i EU og "Remain" siden startet sterkt med Gibraltar..., men etter kun tre timer endret dette bildet seg dramatisk. Det store spørsmålet har vært om rurale områder, der brexit-tilhengere er i flertall men befolkningstallene er lave, skulle kunne slå de store byene der flertallet ønsker fortsatt EU medlemskap.

Skottland, Nord Irland og London stemte som ventet overveiende for å bli, mens Wales overrasket ved å velge "Brexit". Nord-øst England leverte høye "Leave" tall over hele linja, og Sør kom ikke til redningen... det er hvertfall slik situasjonen er nå fem på morgenen. "Leave" siden leder nå med nesten 500 000 stemmer... selv om det er mange stemmer igjen å telle og det endelige utfallet ikke er klart er en Brexit nå absolutt en mulighet. En unik situasjon i hele EUs historie (Grønlands exit i 1985 er ikke sammenliknbar) og en historisk dag for Europa hvis konsekvenser er særdeles usikre.

Markedene har reagert kraftig. Under ser du timescharts for gull og sølv i usd, kronekursen i dollar og gull i kroner (opp nesten 1000kr på noen timer!).
Uansett utfall, dette blir nok et tegn på at den nå nærmest globale "anti-big" trenden er på fremmarsj og at den såkalte økonomiske "recoveryen" åpenbart ikke har inkludert store deler av befolkningen i Storbritannia, på tross av massiv pengetrykking, lave renter og redningspakker. Folk har fått nok av brutte løfter, austerity og supranasjonal overstyring (les også gjerne globalisme).

Ser man på hvordan gullprisen i norske kroner har reagert u løpet av valget får man nok en gang et eksempel på hvordan eierskap av gull kan beskytte verdier i urolige tider.

Det skal bli spennende å se hvordan markedet stenger fredag kveld, om man klarer å holde seg våken så lenge. Det blir en lang dag på kontoret idag, de som har plassert ordre i løpet av natten og morgenen kan være sikre på at prisene er låst på de nivåene og at alle mynter kan leveres som avtalt.

(etter at dette ble skrevet bekreftet BBC at folkeavstemningen ble vunnet av "Leave" tilhengere og gullprisene steg ytterligere, får vi en close idag over 1306USD/ozt vil det seige 1300 nivået være brudt etter flere forsøk siden starten av mai.)