E24: Skal gullprisen stige til 5000 Dollar innen få år?

Av Admin Gold Source, 23 sep 2016 - 19:44

E24: Spår lang og sterk stigning i gullprisen


"Aksjer og obligasjoner er i en enorm boble og gullprisen vil stige når disse sprekker" er budskapet fra Diego Parilla, råvaresjef i Old Mutual Global Investors, i følge nettavisens artikkel fra 21. september.

Kan råvaresjef Diego Parilla, med erfaring fra Bank Of America, Merril Lynch og Goldman Sachs, ha rett?

Gullprisen opp 24% i år, men er langt fra toppen i 2011.
Å plassere penger i gull gikk nærmest i glemmeboken på begynnelsen av 2000 tallet ettersom investorer og sparere omfavnet teknologiaksjer. Etter mange år med lave og stabile priser begynte derimot prisen på det edle metallet å stige i 2007. Finanskrisen førte til ytterligere økte priser og gullprisen var nesten oppe i 2000 Dollar for en enhet (en troy unse, som er 31.1 gram) i 2011, før den falt kraftig i årene frem til før jul ifjor, deretter har prisen kun gått en vei; opp.


Priser på aksjer og obligasjoner er rekordhøye.
At prisene på aksjer og obligasjoner er rekordhøye er en følge av at renter på ordinær sparing er lav, og har vært det lenge. Dette tvinger selv konservative sparere til å investere i verdipapirer de normalt ikke ville, for å få avkastning på sparepengene. Alternativet er banksparing, som nå gir en rente som er lavere enn prisstigningen og derfor tap. Som en følge av dette er det få muligheter "på tilbud" for de som er ute etter å plassere penger, muligens med unntak av gull.

"Parrilla får støtte fra Robert McEwen, bransjeveteran og velkjent gullentusiast. Han mener at gullprisen kan stige til mellom 1.700 og 1.900 dollar per unse i løpet av året – og 5.000 dollar innen fire år. Gullprisen har det siste året steget over 24 prosent, men den er ned tilsvarende dersom man ser på utviklingen over den siste femårsperioden."  Skriver avisen videre.

Skal vi virkelig se priser helt opp i 5000 dollar?
Det vil, litt avhengig av kronekursen, bety at en unse gull vil koste bortimot 40 000 kroner om fem år, mot rundt 11 000 idag. En formidabel mulig gevinst for de som er villige til å ta sjansen. Noen nordmenn har allerede fått øynene opp for både gull og sølv som en måte å fylle sparegrisen på, og salget av gull og sølvmynter har økt så langt i 2016 sammenliknet med de siste årene.

Nysgjerrig?
I Norge er gullmynter den beste måten å kjøpe gull på, dette fordi de er fritatt mva., til forskjell fra de tradisjonelle gullbarrene som kun kan kjøpes med 25 % påslag til statskassen. Ta en titt på våre momsfrie investeringsmynter som selges til en lav pris over selve gullverdien her.

Gold Source tilbyr gull- og sølvmynter til sanntidspriser på internett. Vi selger de aller fleste bestselgerne fra de store myntverkene til konkurransedyktige priser og med kort leveringstid. Dette gjør oss til førstevalget for samlere, investorer og
sparere som ønsker å kjøpe gull- og sølvmynter i investeringskvalitet i Norge.

Vi holder til sentralt i Bjørvika i Oslo og leverer våre produkter ved post, eller personlig fremmøte etter avtale. Ønsker du å vite mer om våre produkter er du velkommen til å kontake oss, vi er tilgjengelig på telefon alle hverdager frem til kl. 18.00. Gold Source er resultatet av en svensk ingeniør og en norsk statsviter sin delte interesse for mynter, økonomisk historie og investeringer og har levert mynter til hele landet siden høsten 2010. Selskapet endret organisasjonsform til aksjeselskap i 2011 og finnes i Brønnøysundregisteret med organisasjonummeret 897 245 892. Siden vi åpnet nettbutikk har vi solgt gull- og sølvmynter for over 130 millioner kroner til tusenvis av fornøyde kunder i Norge.

Kontaktopplysinger:
Goldsource Norway AS
Dronning Eufemias gt 16
(Bjørvika kvarteret - "VISMA" Bygget)
0191 Oslo
Telefon (10.00-18.00) 374 07 008