Flere sære sølvmynter

Av Admin Gold Source, 13 nov 2013 - 15:21

Sølvmynter som har et motiv og et tema som skifter fra år til år er morsommere enn bullionmynter hvor kun ett av fire tall endrer deg, mener mange. Derfor har vi snust frem denne serien fra Rwanda som heter African Ounces.

Serien startet i 2008 og produseres, som elefantene fra Somalia, av Bavaria Mint i Tyskland. Kvaliteten er det altså ikke noe å si på.

Ideen er å fremstille det Afrikanske kontinentet sammen med ulike motiv av Afrikanske dyr, hvert år. Nylig er 2014 utgaven kommet og den er nå klar for salg i nettbutikken. Årets motiv er Impalaer. Myntenheten er Rwandiske Franc og verdien er satt til 50 RWF, hva det kjøper i Rwanda vites ikke. Her er motivene som er utkommet så langt i serien:

2008: Gorilla
2009: Elefanter
2010: Løver (Antagelig den vanskeligste og dyreste å fremskaffe)
2011: Sebraer
2012: Neshorn
2013: Cheeta

Som forhandler er det vanskelig å fremskaffe tidligere utgaver til fornuftige priser, men alle disse bør være overkommelige å snuse opp, for de som er interessert, i annenhåndsmarkedet. Myntene kommer i en spesiell plastforpakning fra myntverket som vi ikke har lyst å bryte opp, derfor legger vi med en 41 mm kapsel og sender mynten i sin originale forpakning. Vi lar det dermed være opp til den enkelte om man ønsker å benytte kapslen, sett fra et verdiperspektiv tror vi at mynten vil være mer verdt om den beholdes i plastomslaget, men ikke alle er like opptatt av dette og da kan det være mer praktisk å plassere mynten i kapsel.

Her kan dere forøvrig ta en nærmere titt på mynten vi har tatt inn: