Helgekino: Bedre enn Paradise Hotell (III) Detlev Schlichter

Av Admin Gold Source, 3 Mai 2013 - 15:55

Han har et etternavn som kan påføre tungen din multiple brudd, men er absolutt en av de som har hjulpet meg på en enklest mulig måte å forstå viktigheten av, og de alvorlige konsekvensene for muligheter for vekst og effektiv allokering av kapital, relative priser og effekten penge politisk motkonjunkturtiltak kan ha når de settes så ekstremt ut i livet som vi har sett de siste årene. Schlichter har bakgrunn fra finans, men har siden finanskrisen vært mer akademisk orientert og følgelig inspirert av den Østerrikske skolen når han påpeker problemet med en fullstendig elastisk pengemengde. Han poengterer ganske korrekt at frie markeder aldri har valgt fullstendig elastiske pengesystemer, men at dette alltid har blitt etablert som følge av politikeres kroniske mangel på inntekter til "gratis" goder å love sine velgere.

Boken han ga ut 2011 hadde vi to eksemplarer av på kontoret, men de ble lånt ut til kunder og har ikke blitt sett siden, en skjebne de deler med mange andre gode bøker. Den er absolutt verdt å lese og kan kjøpes rimelig på Amazon her.

Detlev Schlichter har også en egen blogg der han skriver om pengepolitikk og samfunnsøkonomi, den anbefales.

I serien «Bedre enn Paradise Hotel» presenterer vi derfor denne helgen et foredrag han holdt på The Adam Smith Institute i forbindelse med lanseringen av boken, det erstatter dog ikke den innsikten man får ved å lese den.

Vedrørende utviklingen i 1 ozt sølvmynt markedet kan vi avsløre at hverken myntverket i Canada eller i USA tar imot nye bestillinger fra Europa før i begynnelsen av juni. Myntverket i Østerrike rasjonerer ut produksjonen og Perth Mint, som lenge så ut til å holde stand, melder også om produksjonskapasitetsproblemer. Den etterspørselen som kom som følge av prisfallet midt i april ser altså ut til å ha satt dype spor i leveringskjeden som ikke lar seg rette opp med det første. De som har bestilt mynter hos oss kan ta det med ro, vi skaffer disse så raskt vi kan og vi ligger an til å klare å overholde de leveringstidene vi har satt.  I midlertidig har vi fjernet monsterbokser med de mest populære 1 ozt størrelsene fra sortimentet til vi kan få oppgitt korrekte premier og leveransetider.  

Markedet har roet seg betydelig siden forrige uke, om det er som følge av lange ventetider, eller som følge redusert etterspørsel, er vanskelig for oss å vurdere. Vi holder dere oppdatert på bloggen i uken som kommer.

Ha en fin helg og takk for at du velger oss som din sølv og – gullmynt butikk på nettet.

Med vennlig hilsen

Martin Mesicek
M.Sc. Polit. Econ.
Daglig Leder