Helgeradio: Bedre enn Paradise Hotell (II)

Av Admin Gold Source, 27 apr 2013 - 20:47

Chris Martenson har ofte interessante intervjuobjekter i sine podcasts. I dag publiserte han et intervju med Robert Mish, en mynthandler fra California med 50 års erfaring fra bransjen.

Mynthandler Mish bekrefter mye av det vi også har opplevd de siste to ukene:

  • Kjøpere er i klart flertall i det fysiske markedet, de få som har solgt har gjort dette fordi de trengte likviditet til å dekke andre behov.
  •  
  • Det er fortsatt noen uker til "the dust has settled" og vi får endelig svar på leveringstider og effekten på premier.
  •  
  • Det er stort sett faste kunder som har handlet "litt ekstra" pga prisfallet, få nye kunder har blitt tiltrukket markedet.

Sistnvente har en interessant implikasjon: Om "litt" økt etterspørsel, fra kunder som allerede foretrekker å kjøpe mynter som en del av sin faste sparing, kan forårsake et så stort tilbudssjokk på fysiske mynter (ventetider og høye premier), og vi vet at disse representerer en marginal andel av befolkningen (hvor mange nordmenn f.eks. tror du kjøper mynter regelmessig, 0.3 % av befolkningen?), hva skjer når bare 2-4 % av befolkningen i vestlige markeder bestemmer seg for at ...hmmmm kanskje det kan være smart å eie litt mynter laget av gull eller sølv? Hvilke ventetider og premier kan vi forvente å se da?

Det er en interessant samtale, og passer fint i vår helgeserie: "Bedre enn Paradise Hotell ".