Å kjøpe gull og -sølvmynter av feil årsaker

Av Admin Gold Source, 22 Mai 2013 - 18:55

Først noen ord om bestillinger og lagerstatus for kunder som venter eller vurderer å legge inn ordre: Vi trodde kanskje bestillingene skulle roe seg ned noe, men etterspørselen er fortsatt godt over normalen hos oss, hele langhelgen har vært preget av mange bestillinger av alle typer mynter.

Alle ordre fra "April rushet" og til og med forrige uke er nå endelig på vei til alle kunder. Vi har til og med litt lager til overs, du har sikkert lagt merke til at mange produkter har fått ny lagerstatus og er klare for levering. Ikke verst, men fortsetter det som dette vil det ikke ta alt for mange dager før noen produkter opplever ventetider igjen.

Premier er derimot uforrandret, og dette er litt overraskende siden vi trodde kanskje de ville falle, men faktisk ser det ut til at leveringssituasjonen i grossistmarkedet har tilstrammet seg med en uke eller to bare de siste dagene, og dette etter vi at vi så en normalisering i midten av Mai. At det kan endre seg så raskt er tegn på at alle har "stramme lager", som vi.

Så til overskriften: Sett i lys av at gullprisen har falt ca 1000 kroner siden nyttår og ikke hadde noen stor oppgang i kroner året før heller, liker vi å høre på Rick Rule. Han har vært i råvarebransjen i tredve år, og de som følger han vet at hans intellekt langt i fra begrenser seg til å gruble over spekulasjonsmuligheter i "natural resource" sektoren. I dette intervjuet fra to dager siden har han noen gullkorn som det kan være verdt å minne seg selv på i disse turbulente tider med forlokkende muligheter i aksjemarkedet og tvetydige signaler fra sentralbank-sektoren, spesielt mot slutten.

Tidligere har vi skrevet til våre kunder, på vår gamle nettside: "Gull bevarer verdi over tid. Har du hverken tid eller verdier er kanskje ikke gullmynter noe for deg". Kjernen her er selvfølgelig at vi ønsker å opplyse nye kunder om at vi ikke tror at man blir rik av å kjøpe gull(mynter). Vi blir ikke rike av å selge dem heller kan vi avsløre.

Den siste månedens prisfall har nok skremt vekk mange av de som trodde det motsatte, og det er helt OK. Investorer har dumpet sine futures kontrakter og ETF andeler. Andre, som vi antar ser på myntene sine som en forsikring og en alternativ måte å legge til side litt penger for tøffe tider for, har benyttet anledningen som prisfallet har gitt dem (ikke minst i sølvmynter) til å kjøpe seg noen flere, og det er gledelig. Gull eller sølv skaper ikke verdier eller kontanstrømmer og er ingen investering. Begge metallene er dog ultra-likvide historiske bærere av verdi, som om man eier dem selv, ikke har motpartrisiko. Fordi de har disse to konkrete egenskapene (med mer) kan de derfor spille en helt spesiell rolle i din totale formuesammensetning.