Nå avslører vi de siste fem myntene i Utvalgte Sølvbullions 2015

Av Admin Gold Source, 19 nov 2015 - 14:40

Nå lanserer vi siste brettet i Utvalgte Sølvbullions 2015 – Samlingen er komplett!


I april dette året lanserte vi samlingen Utvalgte Sølvbullions 2015. Målet var å samle klassikere, eksklusive utgivelser og nyheter utgitt i 2015 i samme bok, godt beskyttet i gode kapsler. 1. desember forventer vi å ha det siste brettet og samlerhefte klart for utsending. De fem siste myntene i samlingen er som følger:

Protection De La Nature: Benin Elephants 2015
Proof-like sølvmynt fra MCI-Mint i Tyskland med store vakre elefanter. Første gang utgitt i 2014, mynten kommer også i 2016 utgave, så serien har tydeligvis klort seg fast i sterk konkurranse med andre nyutgivelser de siste årene. Opplaget er så lavt som 5000 mynter så dette er en sjelden liten perle, i meget god kvalitet på strike, frosting og speilblanke flater.

Cook Islands, Bounty 2015
Sunshine Mint i USA står bak denne utgivelsen som viser det berømte skipet HMS Bounty, åstedet for et av historiens mest omtalte mytterier som skjedde 28. April 1789. Det er få moderne utgivelser med skip som motiv og med den spennende bakgrunnshistorien har mynten fortjent sin plass i samlingen. 2015 utgaven er den første i .9999 rent sølv.

Herkules sin kamp mot Løven 2015
Herkules fikk 12 oppgaver å løse av Kong Eurystheus, hvorav den første var å jakte ned og drepe løven fra Nemea som hadde terrorisert folket der, Herkules klarte å bekjempe løven med bare nevene og brakte skinnet tilbake til kongen.  Da gjensto kun 11 oppgaver igjen for helten fra det antikke Hellas, og vi kan vel forvente like mange mynter i årene som kommer. Spennende første utgivelse, og med et opplag på kun 2500 mynter sikrer denne seg en plass i det siste brettet i samlingen.

Meksikansk Libertad 2015
En klassiker som åpenbart hører hjemme i et spesielt utvalg sølvbullions. Første gang utgitt i 1982 og laget i flere størrelser fra 1991. Meksiko var dermed tidligere ute enn USA med sin sølvbullionmynt.  Mynten er preget med gudinnen Victoria på forsiden, den romerske gudinnen for seier, med vinger og derfor omtalt som engelen for uavhengighet, eller kun "El Angel" på folkemunne. Den samme engelen finnes i Meksiko by som uavhengighetsmonumentet.

African Ounces: Buffalo 2015
Fra Rwanda kommer serien African Ounces, første gang utgitt i 2008. Serien lanseres hvert år med et nytt afrikansk dyr, sammen med et imponerende kart over kontinentet. Kvaliteten på mynten er utmerket og er produsert hos tyske BH. Mayer Mint. 2015 utgaven viser to bøfler, tidligere dyr har inkludert både løver og gorillaer og har vært laget i lave opplag. 


Sammen med det siste brettet inkluderer vi også et samlerhefte der vi har beskrevet utgivelsene og seriene, samt spesifikasjonene til hver mynt. Heftet passer inn i førstesiden på albumet.

Det første brettet i 2015 serien er nå utsolgt og vi klarer ikke skaffe alle utgivelsene lenger. Det er dermed for sent å starte en komplett samling nå. Men konseptet Utvalgte Sølvbullions fortsetter også i 2016 med nye utgivelser så følg med på nyåret!

Vi forventer å ha det siste brettet med hefte klart for levering 1. Desember, og du kan forhåndsbestille brettet her.