Ny Pacific Ocean Utgivelse i 2016

Av Admin Gold Source, 30 des 2015 - 03:26

Jeg har ett par hundre+ dykk i alle verdens hav og elsker å se store, raske, fargerike og fryktinngivende fisker og koraller up & close. Jeg vet jeg ikke er alene. En av de største opplevelsene jeg har hatt var på et sted som heter Elphinstone i Marsa Alam, på grensen mellom Egypt og Sudan, sør i Røde Havet. Negativ decent til 54 meter i sterk strøm fra en Zodiaz på jakt etter White Tips. På 12 liter luft.

Det var derfor ikke helt uten spenning jeg sendte en epost til Veronica i Wizard of Oz for å høre hvilken fisk de hadde valgt ut for deres 2016 utgave i Pacific Ocean serien. som debuterte i 2014 med Yellowfin Tuna.

Greit, 2015-oppfølgeren, med Great White Shark, var ganske "safe" (det motivet har solgt bra i andre utgivelser), men skulle de ta litt mer sjanser denne gangen? Skulle vi få en stor blekksprut, en leopard hai, hvalhai, Bat-fish, eller en Barracuda?Nei, dessverre, drømmen gikk ikke i oppfyllelse, men de har tatt ønskene "ad notat" - når du tenker på at Stillehavet har tusenvis av fascinerende, skremmende, vakre og eksotiske skapninger å velge mellom så skal det jo litt til for at man får sine ønsker oppfylt. Så hva endte vi på denne gangen?

Fisken ble: Sailfish..... dette er egentlig en fisk som veldig rike sportsfiskere får mer nærkontakt med enn dykkere. Den er veldig rask.... og ofte kan den ligge og vake ganske grunt. Selv om den selvfølgelig kan endre dybde med hundre meter på sekunder... Uansett.... tredje utgave av Pacific Ocean mynten fra Tokelau er nå avslørt. Og tøff er den den. En farget versjon ville kunne gjøre det bra, men det foreligger ingen planer for en slik utgivelse dessverre (noen husker kanskje Guy Harvey mynten fra 2015 tidligere i år, den var rå i farger og Proof).

Opplaget de to første årene var kun 100 000. Grensen for Hakula-Sailfish er satt til 500 000, og med den populariteten serien har opplevd siden starten (kvaliteten er "så som så" med noen kontaktmerker her og der - det er tross alt bullion), kombinert med det utrolige store utvalget av fantastiske motiv som ligger serien for hånden, tviler jeg ikke ett sekund på at vi her etter hvert får se Bull-Shark, Whale-Shark, Barracuda, Scorpion Fish, Bat-Fish, vakre Butterfly-Fish, Trigger-Fish og skillpadder i årene som kommer, og at dette blir utsolgt. Produksjonen skjer i USA hos Highland Mint.

I kalde norske vintre er en unse sølv med tropiske fiske/marine motiv akkurat det vi trenger for et øyeblikks drømmestund til de tropiske hav, blå himmel, varme og en kald pils på eftermiddagen. Sail Fish mynten forventes i februar... i mellomtiden bør du sikre deg de to tidligere utgavene, de er snart utsolgt overalt.