Nye design er sluppet fra Perth Mint!!

Av Admin Gold Source, 21 aug 2013 - 21:02

Da er det nye designet for Lunar Series II Year of the Horse sluppet! Vi synes begge er meget vellykket, mye landskapsdetaljer, skygger på dyrekroppen og fint med to såpass forskjellige motiv på gull og sølvversjonen. Ett eksemplar av hver, ved siden av hverandre, tror vi vil se ganske så kult ut! Vi har ikke tatt inn så mange 1 ozt sølvmynter i denne serien før, men i år vil vi tilstrebe å få inn så mange 1 ozt sølvmynter som mulig. Disse lages kun i 300.000 eksemplarer hvert år og det er stor konkurranse mellom forhandlere for å få kloa i dem. Gullmyntene har vi ikke opplevd veldig stor etterspørsel etter, men noen blir det jo solgt i løpet av et år, på tross av at premiene har vært høye fordi gullmyntene i 1 ozt størrelse kun lages i 30.000 eksemplarer.

Sølvmotivet blir jo også tilgjengelig som 10 ozt og 1kg mynter og der pleier premien over spot å være ganske lav (ca 35,-) og tilgangen er god hele året. Vil man samle alle størrelsene anbefaller vi å kjøpe 1 ozt sølv og gullmynten først. Myntene skal være klare for salg 2. september.

Kangaroo 2014 Designet er klart!
Dette er en undervurdert mynt i Norge, selv om vi selger en del av de, er den mye mindre populær enn f.eks Buffalo, Britannia og Maple Leafs. Mens Britannia og Buffalo har litt høyere premium, tilbys Kangarooen til samme premie som Maples. Og mens Maple fremstår som en kjedelig, veldig lett å ripe og kanthakke, og generelt lite gjennomført (med dårlig strike og lav relieff), kommer Kangarooen med et nytt design hvert år, i egen kapsel som sørger for at ikke mynten allerede er ripete fra myntverket og med en flott strike. Et bedre valg for lav-premie segmentet synes vi, og fullt mulig å samle et komplett sett med motiver tilbake fra når serien ble lansert som "Nuggets" i 1986. Mynten er klar for bestilling 1. oktober

Koala og Kookaburra design også sluppet!
Her er det mange meninger om design som alltid, noen synes Kookaburraene nå har kjørt seg fast i et animert og barnslig utrykk, fremfor de mer realistiske fuglemotivene som har preget myntene tidligere - og det kan vi være enige i. De ser ut til å gå motsatt vei av de Kinesiske pandamyntene; som har gått fra tegneseriebjørnemotiv på 80 og 90 tallet, til stadig mer naturtro bjørner fra 2005. Koalamotivet, med et nærbilde av ansiktet synes vi er litt kult og det manglet i serien.

Her vil 1kg og 10 ozt mynter være tilgjengelig hele året, mens en unse Kookaburraene kommer til å bli utsolgt først og raskt siden disse kun lages i 500 000 eks og er særdeles populære verden over, man bør derfor bestille disse først!  Kookaburra kan bestilles fra 2. september og Koala fra 5. November.