Treasure of Oz lanserer mynt #2 i Tokelau Pacific Marine serie

Av Admin Gold Source, 10 des 2014 - 20:55

Når en unse sølvmynter "er hot" lanseres alltid nye serier av mindre myntverk fra øst og vest. Tokelau sin Pacific Marine Life fra det Perth baserte myntverket "Treasures of Oz" (men altså ikke selve Perth Mint) er en av disse og har nå i hvertfall overlevd til sin andre utgave - og om ikke annet er det en god start - og veldig gode nyheter for de som turte å satse på serien og kjøpe den første utgaven fra ifjor, Tukelau Yellowfin Tuna mynten.

Det er morsomt å kaste seg på nye myntserier og å kjøpe ett par mynter, men man må være forberedt på muligheten for at serien ikke blir populær (og kanskje avviklet). En og annen gang derimot lykkes en relativt ny serie i å etablere et marked i løpet av få år likevel, med et påfølgende etter/annenhåndsmarked, og dermed er et nytt samlerobjekt født der tidlige utgaver blir sjeldne og verdifulle, til glede for de som var tidlig ute. Somalian Wildlife Serien, dog kun med elefanter foreløpig, er et slik eksempel. Lykke til med å finne en pen 2009 utgave for under 500,- i annenhåndsmarkedet, om du har noen kjøper vi de for 350,- uten å blunke.

Ifjor kom Yellowfin Tuna mynten ut og tilbø et originalt design, god diameter med matte flater og til en relativt lav premie - responsen har vært god. Opplaget sies å være 500 000 (skal bekreftes), som er halvparten av bla. Royal Canadian Mint sine Wildlife og Birds of Prey serier, og adskillig lavere enn f.eks Kinesiske pandaer (8 Millioner).

Når serien ble lansert annonserte Treasues of Oz at Yellowfin Tuna utgaven var den første mynten i en ny serie som skulle tilbys med motiv fra sjødyr med hjemsted i Stillehavet. Da er muligheten for mange kule motiv i fremtiden absolutt tilstede, det vet de som har vært så heldige å ha dykket der; Hvalhaier, Rays, skillpadder, blekkspruter - you name it. 

Risikoen for å bli med på moroa er liten; sølvverdien på en unse ligger i bunn uansett og når pene eksemplarer som kommer rett fra tuben og er plassert i en kvalitets - og lufttett kapsel kan kjøpes for godt under 100 lappen over spot enkeltvis er det uskyldig moro, og vesentlig billigere enn å bevege seg ut på mer numismatiske mynter.

Og nå kan det se ut som om denne serien er "liv laga" - mynt nummer to kommer i januar og Treasures of Oz har valgt hvithaien som motiv denne gangen- et trygt valg siden hvithaien er matcho og gir kule design, vi får håpe de blir litt mer kreative med årene, for muligheten er mange. Highland Mint skal produsere hai-beistet og designet er allerede sluppet.

Har du tips om andre mulige interessante serier eller mynter? Send oss en epost så skal vi prøve å få tak i noen!