AntallPris (NOK)
1 +23 085,79 (1 299,- over spot)
Lagerstatus:
På lager!

2023/22 Krugerrands 1ozt - i kapsel

Klassikeren fra Sør Afrika, 1 unse gull.

Kruggerand er en gull bullion fra Sør Afrika, mynten veier 33.93 gram og består av 22 karat gull. Gullinnholdet er likevel en troy unce, 31,1 gram, som andre bullionmynter.

South African Chambers of Mines var det som kom på ideen å markedsføre Sør Afrikansk gull ved å introdusere bullion mynten på midten av 60 tallet for å gi investorer over hele verden muligheten å kjøpe gull til like over den til enhver tid gjeldende spotprisen. Mynten ble produsert første gang i 1967 og har blitt gitt ut hvert år siden.

Opprinnelige kom den kun i en variant med en vekt på en troy unce, og kaltes ofte "A full Kruger", eller " a 1oz Kruger". Fra 1980 ble det produsert også mindre størrelser. Navnet Kruger kommer fra Paul Kruger, en president fra 1800 tallet som også har gitt navnet til Krugerparken i Nordre Sør Afrika, mens orden rand, som er Syd Afrikas offisielle valuta, kommer fra ordet Witwanderstrand, en sted som ligger i den nåværende Gauteng-provinsen der man allerede på 1800 tallet begynte å utvinne store mengde gull.

Portrettet på mynten forestiller presidenten Paul Kruger. Krugerranden regnes som den mest kjente bullion mynten i verden.På tross av at denne ikke har en nominell valør på mynten har den legal tender status og er gyldig betalingsmiddel i Sør Afrika.

Krugerranden var umåtelig populær på 70 og 80 tallet. I 1978 ble det produsert over 6 millioner mynter, men opplagene er nå betydelig lavere.

Mynten leveres i en praktisk kapsel av hardplast eller tube med 10st.

Tenker du å gi Krugerrand som gave? Klikk her for å sjekk ut denne flotte gaveesken

 

Norges beste tilbakekjøpspris

Vi på Goldsource er en av de eneste aktørene på markedet som tilbyr tilbakekjøp. Når du handler gull hos oss så har du tryggeheten med at du kan selge tilbake til oss når som helst. Vi betaler opptil 100% av spotpris dersom gullet er kjøpt hos oss, dette er Norges beste tilbakekjøpspris på gullmynter! Hvis du skal selge gull som er kjøpt fra noen andre enn oss, så får du opptil 97% av spot. 

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
Krugerrand32.60 mmca 2.84 mm (varierer med årstall)
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.9167Inkludert 32.5South African Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.