AntallPris (NOK)
1 +20 791,05 (950,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Australian Nugget Gullmynt 1ozt i kapsel

Fra perioden serien fortsatt het "Nuggets" og hadde motiv av kjente store gull-nuggets, før Kenguruer erstattet mynttemaet.

Mynten viser gull-nuggetten "Welcome Stranger", som ble funnet i 1869. Den veide over 70 kilo og er fortsatt en av de største som noensinne er funnet. Mynten bærer derfor inskripsjonen "Welcome Stranger 1869", og portrettet er designet av Raphael Maklouf. Denne ser vi ikke så ofte i Norge. Mynten er flyttet fra sin originale firkantede kapsel, til en 32 mm av oss, for bedre beskyttelse.

Myntene hadde Nuggets-motiv i kun 4 utgivelser, fra 1986 til og med 1989, deretter endret Perth temaet til Kengurer, slik vi kjenner serien idag. De andre gullklumpene/nuggetsene som ble avbildet i serien var "Hand of Faith" (på halv unse utgaven), "Golden Eagle" (på kvart unse utgaven) og "Little Hero" (på en tiendedels unse utgaven).

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
100 AUD32.1 mm2.8 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999932.5 airtites inkl.Perth Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.