AntallPris (NOK)
1 +6 362,01 (1 490,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Gold Sovereign 2016

Utgaven av verdens klassiker fra Royal Mint, 0.2354 ozt gull. 

Dagens moderne utgave av Sovereign gullmynten ble første gang utgitt i 1817. Dette som et resultat av en pengereform som bestemte at mynten skulle erstatte Guinea mynten som offisiell gullmynt for betaling.

Mynten er pliktig betalingsmiddel i Storbritannia med en valør på ett engelsk pund den dag i dag, men siden gullverdien er så mye høyere er mynten først og fremst attraktiv for investorer, samlere, myntentusiaster og historikere. Hvem kan vel glemme Sherlock Holmes og hans lykkemynt som han oppbevarte i et spesielt kjede?  Mynten mottok han som takk for at han løste et av sine første mysterier, A scandal in Bohemia. Å eie en full sovereign er å eie en del av moderne britisk historie, oppdiktet eller ei.

Mynten veier 7.968 gram hvorav 7.32 gram er gull, eller 0.235420 unser, for alle praktiske formål er det altså det samme som 0.25 unse rent gull. Den er av 22 karat renhet, 91.67% rent gull, resten er kobber. At den ikke er av rent gull er fordi den var ment som sirkulasjonsmynt, den skulle brukes og bytte hender ofte - en legering gjør mynten hardere og mer egnet til dette, enn om den var av 24 karat.

Baksiden har hatt samme design hele tiden, dog men noen små kosmetiske endringer; den viser St. George sin kamp mot en drage, forssiden viser et portrett av Dronning Elisabeth II, denne siden av mynten endrer seg med regenten. Mynten lages ikke bare i Storbritannia, men har vært produsert i alle deler av imperiet, fra Ottawa til Perth.

(Filmen viser en 2014 utgave)

Produktfilm: 
Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
1 Sovereign22.05 mm1.52 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.9167InkludertRoyal Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.