AntallPris (NOK)
1 +5 429,02 (299,- over spot)
Lagerstatus:
På lager!

Gold Sovereign Ulike år

Utgaven av verdens klassiker fra Royal Mint, 0.2354 ozt gull. Årstall: 1902 - 1909

Dagens moderne utgave av Sovereign gullmynten ble første gang utgitt i 1817. Dette som et resultat av en pengereform som bestemte at mynten skulle erstatte Guinea mynten som offisiell gullmynt for betaling.

Mynten er pliktig betalingsmiddel i Storbritannia med en valør på ett engelsk pund den dag i dag, men siden gullverdien er så mye høyere er mynten først og fremst attraktiv for investorer, samlere, myntentusiaster og historikere. Hvem kan vel glemme Sherlock Holmes og hans lykkemynt som han oppbevarte i et spesielt kjede?  Mynten mottok han som takk for at han løste et av sine første mysterier, A scandal in Bohemia. Å eie en full sovereign er å eie en del av moderne britisk historie, oppdiktet eller ei.

Mynten veier 7.968 gram hvorav 7.32 gram er gull, eller 0.235420 unser, for alle praktiske formål er det altså det samme som 0.25 unse rent gull. Den er av 22 karat renhet, 91.67% rent gull, resten er kobber. At den ikke er av rent gull er fordi den var ment som sirkulasjonsmynt, den skulle brukes og bytte hender ofte - en legering gjør mynten hardere og mer egnet til dette, enn om den var av 24 karat.

Baksiden har hatt samme design hele tiden, dog men noen små kosmetiske endringer; den viser St. George sin kamp mot en drage, forssiden viser et portrett av Dronning Elisabeth II, denne siden av mynten endrer seg med regenten. Mynten lages ikke bare i Storbritannia, men har vært produsert i alle deler av imperiet, fra Ottawa til Perth.

 

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
1 Sovereign22.05 mm1.52 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.916722 mm AirtiteRoyal Mint