AntallPris (NOK)
1 +5 739,21 (800,- over spot)
Lagerstatus:
På lager!

Krugerrand Gullmynt 1/4ozt ulike år

Kruggerand er en gull bullion fra Sør Afrika som lages av 22 karat gull.

South African Chambers of Mines var det som kom på ideen å markedsføre Sør Afrikansk gull ved å introdusere bullion mynten på midten av 60 tallet for å gi investorer over hele verden muligheten å kjøpe gull til like over den til enhver tid gjeldende spotprisen. Mynten ble produsert første gang i 1967 og har blitt gitt ut hvert år siden.

Opprinnelige kom den kun i en variant med en vekt på en troy ounce, og kaltes ofte "A full Kruger", eller " a 1oz Kruger". Fra 1980 ble det produsert også mindre størrelser av Krugerranden. Navnet Kruger kommer fra Paul Kruger, en president fra 1800 tallet som også har gitt navnet til Krugerrandparken i Nordre Sør Afrika, mens orden rand, som er Syd Afrikas offisielle valuta, kommer fra ordet Witwanderstrand, en sted som ligger i den nåværende Gauteng-provinsen der man allerede på 1800 tallet begynte å utvinne store mengde gull.

Portrettet på mynten forestiller presidenten Paul Kruger. Krugerranden regnes som den mest kjente bullion mynten.På tross av at denne ikke har en nominell valør på mynten har den legal tender status og er gyldig betalingsmiddel i Sør Afrika.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
0.1 Rand16.5 mm1.35 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.916717 mm Airtites inkl.South African Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.