AntallPris (NOK)
1 +11 041,28 (700,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

100 EURO Proof Gullmynt Belgia 0.5ozt EU Utvidelsen 2004 i kapsel

Belgia utga denne gullmynten for å markere utvidelsen av EU i 2004. 

Laget i .999 rent gull og med en vekt på 15.5 gram tilsvarer dette 0.5ozt gull. Opplaget var 5000 mynter.

1. Mai 2004 ble åtte tidligere sosialist-stater, Tsjekkia, Estland, Ungarn, Latvia, Litauen, Polen, Slovakia og Slovenia, samt Middelhavsøyene Malte og Kypros, medlemmer av EU. I folketall var dette den største utvidelsen av unionen noensinne, selv om utvidelsen også medførte en kraftig reduksjon i BNP per capita i unionen. For å markere hendelsen utga det kongelige myntverket i Beligia denne 100 EURO gullmynten.

Obversen viser ti kjente landemerker fra de nye medlemslandene omkranset av de 12 stjernene i EU flagget. Reversen viser det nye kartet over unionen med de nye landene inkludert, navnet på landene er også preget på mynten.

Som mange andre EURO minnemynter omsettes disse nå tilnærmet som bullionmynter, med en lavere premie over gullverdien enn når de ble lansert. Kvaliteten på preget er dog høyere enn ordinære bullionmynter siden dette er Proof utgaver.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
100 EUR29 mmN/A
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999Inkludert OriginalRoyal Belgium Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.