AntallPris (NOK)
1 +2 799,-
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Gold Mercury Dime 1/10 ozt i Original Forpakning 2016

Hundre år siden mercury dime mynten ble laget for første gang kommer nå denne jubileumsutgaven i gull for salg!

Laget av 1/10 ozt .9999 rent gull
I original Mint Packaging (OMP) med sertifikat
Markerer 100 år siden den originale Mercury Dime ble designet av Adolph A. Weinman

Forside: En ung Liberty med den romerske guden Mercury sitt hodeplagg med vinger
Bakside: Olivengren som omslynger en fasces (bundet treverk med øks) som symboliserer autoritet og emperiebygging. Øksen symboliserer myndighetens rett til å utøve dødstraff.

Laget ved West Point og med et opplag på 125 000, mynten ble revet bort i USA etter 40 minutter og salget måtte begrenses til 10 mynter per hustand. Vi har tatt inn noen få til Norge vel vitende om mynten appelerer til fans av Amerikanske mynter.

Gold Mercury Dime er første mynt i en serie med gullutgivelser i 2016 fra US Mint der de skal lage gullversjoner av de vakreste og mest kjente myntene fra perioden som omtales som rennesansen i Amerikansk myntproduksjon.

Senere kommer også 1/4 ozt Standing Liberty Quarter og 1/2 ozt Walking Liberty Half Dollar i gull! Ikke siden Buffalo mynten i 2006 har US Mint laget nye mynter i rent gull.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
10 Cents16.5 mm1.19 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.9999I Original Mint ForpakningUS Mint (West Point)

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.