AntallPris (NOK)
1 +21 777,57 (1 095,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

US Buffalo Gullmynt 1ozt 2006 i kapsel

Førsteutgaven av Buffalomynten fra US Mint.

I følge Amerikansk lov må gullet mynten lages av stamme fra nyutvunnet gull fra gruver i Amerika. Mynten har en nominell verdi på 50 USD og er lovlig betalingsmiddel i USA. Utformingen er en modifisert utgave av James Earle Frasers design av den så kalte indian head nickle, en mynt med verdi av 5 cents som ble utgitt tidlig i 1913.

Myntens fremside prydes av en Indianer, utgivelsesåret og teksten Liberty. James Earle Fraser skal ha hentet inspirasjon fra tre ulike indianerhøvdinger fra tre ulike stammer når han designet indianerhøvdingen som preger mynten. På baksiden finner man en stor bøffel, myntens vekt, gullinnhold og dens nominelle verdi.

Denne mynten er tykk, noen ganger ujevnt støpt, og myk. Den bør derfor oppbevares i kapsel (32,5 mm, inkludert).

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
50 USD32.70 mm2.95 mm (ujevn)
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999Inkludert OriginalUS Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.