Investere i gull og sølv i Norge

Tre grunner til at du som investor bør vurdere å investere i gull.
 

1. En investering i gull kan beskytte porteføljen din når børsen raser.
 

Mellom 1992 og 2018 har Oslo Børs falt syv år, hvorav tre av disse mer enn 20%. I fire av årene med børsfall steg gullprisen, i de resterende tre beholdt gullet sin verdi. Historisk har gull beskyttet mot verdifall på Oslo Børs og vi tror det vil være tilfelle i fremtiden også.

Investorer som eide gull før kræsjen i 2008 ble godt beskyttet. Det samme ble de som eide før 2011 og 1992. Investorer som eide gull i 2002, 1998 og 2001 så at gullbeholdningen holdt verdien godt sammenliknet med sine aksjer. Smarte investorer tenker ikke bare på positiv avkastning, men på å beskytte porteføljen mot tap og benytter gull for dette. Når krisen først er et faktum er det ofte for sent å få beskyttelse, du må eie det på forhånd.

2. Fysisk gull beskytter deg mot noe alt for mange investorer glemmer: Motpartrisiko.
 

Verdipapirer innebærer alltid motpartrisiko. Under kriser blir løfter brutt; husleier blir ikke betalt, selskaper går konkurs eller land og selskaper misligholder sin gjeld. I slike tilfeller er det du som investor og motpart som taper.

Fysisk gull eller sølv derimot har ingen slik risiko. De er den mest likvide aktivaklassen du kan eie som samtidig ikke er avhengig av at din motpart opprettholder sin forpliktelse mot deg. Edle metaller, trygt oppbevart under egen kontroll, er likvide verdier uten motpartrisiko. Dette er en av de viktigste årsakene til at du som investor bør allokere deler av din portefølje til gull og sølv.

3. Nei, gull er ikke "gammeldags".
 

Sentralbanker kjøper stadig mer gull

Investorer og sentralbanker har tradisjonelt alltid inkludert edle metaller, og i all hovedsak gull, som en naturlig av valutareserver og formue. Utviklingen i finansmarkedene har derimot ført til at investorer i dag ser på det å eie gull som eksentrisk eller gammeldags.

Du har sikkert fått med deg at Norges Bank solgte mesteparten av sin gullbeholdning i 2004, men det betyr ikke at andre sentralbanker har gitt opp gullet sitt, tvert imot. Sentralbanker har vært netto kjøpere hvert år siden 2010 og fortsetter å øke sine beholdninger. Dette skjer samtidig som de betrygger oss om at det ikke er risiko forbundet med "papirpenger" og massiv pengetrykking i kjølvannet av finanskriser.

Vi mener dette er et paradoks. Investorer bør snarest revurdere oppfatningen om at "å investere i gull tilhører gamle dager". Sentralbanker eier tusenvis av tonn med gull som valutareserver og kjøper stadig mer, selv om dette ikke får mye oppmerksomhet. Du bør derfor også eie en andel av din formue i gull eller sølv.

Hvilke produkter bør man velge når man skal investere i gull?Norges mest populære gullmynt

Som investor skal du velge mynter som er likvide og med en lav premie over spotprisene på metallene. Den mest populære mynten i Norge er Maple Leaf fra Kanada, den selges til en lav pris over metallverdien, er meget likvid og kommer i tuber som tar liten plass og er enkle å oppbevare.
 

Nettbutikk åpen 365 dager i året 24 timer i døgnet.

Er du bekymret over utfallet av den pågående gjeldskrisen? Negative renter? Kraftige korreksjoner i aksjemarkedet? Å eie fysiske edle metaller kan gi deg finansiell beskyttelse og er bare noen klikk unna. Opprett en konto i dag og plasser din første ordre!

Sikre din formue med gull
 
VIKTIG INFORMASJON/ DISCLAIMER
Kilder til grafen i denne artikkelen er oppgitt og anses som pålitelige. Gold Source garanterer dog ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Artikkelen er ingen ubetinget anbefaling om kjøp eller salg av finansielle produkter. Alle investeringer må ses i sammenheng med kundens finansielle situasjon, og kunnskap og erfaring innen finansielle instrumenter. Enhver investering er forbundet med risiko for økonomiske tap. Gold Source tar ikke ansvar for tap eller utgifter som skyldes forståelsen av og/eller bruken av denne artikkelen. Gold Source sine ansatte og selskapets nærstående kan ha eierinteresser i nevnte produkter og kan kjøpe eller selge slike produkter.

Bestselgende gullmynter

2021 Gold Eagle 1 ozt

Den amerikanske Gold Eagle mynten har vært offisiell investeringsmynt i USA siden 1986, der staten garanterer gullinnholdet.

21 881,57 NOK
Les mer..

Sider