AntallPris (NOK)
13 200,-
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Historical Figueres Qu Yuan 1985 PFUC70 NGC

Kremeksemplar, sjelden, for kjennere, eller de som vurderer å bygge en seriøs samling høyt graderte moderne kinesiske mynter. Minifrakt.

Om mynten, graderingen og motivet:
Qu Yuan, (født ca. 340 f.Kr. kanskje i Zigui i det som nå er provinsen Hubei, rituelt selvmord 278 f.Kr.) var en dikter fra De stridende rikers tid i det gamle Kina. Han er den første kinesiske dikter som man har noenlunde sikrede historiske opplysninger om. Han skal ha vært et aristokratisk medlem av kongehuset Chu og satt på høye poster i kong Huais hoff.

PFUC70 (NGC) betyr at mynten er en Proof Ultra Cameo som er gradert til score 70, dette er den høyeste score (på Sheldon skalaen) en mynt kan få av de profesjonelle gradringsselskapene som har vurdert denne mynten, og gitt livstidsgaranti for at mynten er ekte. Dette er et perfekt og feilfritt eksemplar. Det er disse som er de mest ettertraktede i markedet og blant samlere. Opprinnelig planlagt opplag var 30 000, men langt færre ble preget pga svakt salg i Europa når serien ble lansert. Myntene er av 90% sølv, har en diameter på 36 mm og veier 22gr.

Om serien:
Historical Figueres serien viser historiske viktige personer i Kina og ble utgitt i perioden 1984-1993. Det ble utgitt 1 gullmynt på 1/3 oz og 4 sølvmynter på 22 gr hvert år. Disse ble ikke solgt i Kina, men i Europa og hovedsakelig i Tyskland (og litt i Norge). Det ble bestilt 30 000 av hver sølvmynt, men salget ble ikke like høyt som man hadde håpet, og produksjonen ble langt lavere. Opplagene hvert år varierer mellom ca 8.000-22.000.

Om markedet:
Mange eksemplarer er ødelagt siden serien ble lansert pga dårlig håndtering fra samlere, og det er først de senere årene at overlevende mynter fra serien har kommet på markedet i graderte eksemplarer. Det er fortsatt mulig å finne pene eksemplarer ugradert, men det er blitt mye vanskeligere enn for noen få år siden.

Markedet for graderte moderne kinesiske mynter er fortsatt i sin spede begynnelse og det er derfor knyttet spenning til hvordan disse vil prises i fremtiden. Lave opplagstall, kjente motiver og veldig bra kvalitet på pregningen kan gjøre høyt graderte (68-70) eksemplarer ettertraktet om serien i fremtiden får mer oppmerksomhet enn idag. Eksemplarer i 70 grad omsettes blant samlere på verdensmarkedet fra 200-400 EUR avhengig av utgave. Myntene verdsettes spesielt på grunn av den høye kvaliteten på pregene, detaljene, ultra cameo effekten - og ikke minst fordi de avbilder personer som alle i Kina kjenner, og som anses som historiske viktige personligheter.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
5 Yuan36 mmN/A
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.900I NGC HolderChina Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.