AntallPris (NOK)
1345,-
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Kina Unicorn Sølvmynt 1996 i kapsel og original pouch

Sølvmynt på 20 gram fra Unicorn serien, lansert i 1994, men avsluttet allerede i 1997.

Det er vanskelig å si nøyaktig hva som "drepte" denne serien, det kan ikke ha vært kvaliteten eller temaet, siden myntene er meget godt laget (med unntak av de kjente kobberflekkene på de mindre gullmyntene), og designet er upåklagelig.

Mer sannsynlig var årsaken at det kinesiske myntmarkedet, og spesielt i Hong Kong, kræsjet fullstendig i 1998 (som følge av den Asiatiske finanskrisen i 1997). Dette er årsaken til at 1998 årganger er så sjeldne i mange serier fra Kina, og resten av Asia, ettersom etterspørselen etter mynter, og dermed også opplagene, falt kraftig.

Kun få år senere var regionen i sin største og lengste økonomiske vekstfase noensinne, og mynter fra slutten av 90 tallet ble sjeldne og ettertraktet. I pandaserien er fortsatt en 1998 Large Date "Key Date Supreme". Mynter fra denne perioden har derfor fremdeles frisk etterspørsel i Asia, og er et yndig spekulasjonsobjekt i Kina.

Et eksemplar i original forpakning, uten feil (som denne) er en morsom spekulasjon for fremtiden - og en kul mynt å eie, det er ikke mange av denne i Norge. Ikke pakk den ut av den originale forpakningen om du ønsker å maksimere verdien i fremtiden. Minifrakt.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
5 Yuan36 mmN/A
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999Inkludert OriginalChina Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.