AntallPris (NOK)
1 +249,-
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Amerikansk Silver Eagle 1 unse 1991 i kapsel

Silver Eagles ble lansert i 1986 av US Mint som følge av at USA ønsket å selge sin nasjonale sølvreserver. Siden myntene i USA ikke lenger innholdt sølv ble det argumentert for at inntektene kunne bli brukt til å redusere budsjettunderskuddene og senatet og kongressen godkjente allerede i 1981 at 75% av reservene på over 100 millioner unser kunne selges over en periode på tre år.

For å redusere salgets negative effekt på sølvprisene, med de utfordringene dette vill skape for gruveindustrien, ble det, etter noen år forhandlinger mellom partiene, senatet og kongressen, bestemt at sølvet skulle selges i form av mynter til befolkningen. Ronald Reagen signerte loven Liberty Coin Act den 9. Juli 1985 og den første mynten var klar året etter, det første året ble det produsert 5 393 005 Silver Eagles.

Vi har et begrenset parti med fine 1991 utgaver, myntene er av god kvalitet med kun lett naturlig toning på kantene som er å forvente av nesten tredve år gamle sølvmynter. Vi har lagt de i en air-tite direct fit kapsel som gjør at de vil holde seg like fine i årevis. Opplaget dette året var 7 191 066 mynter, men adskillig færre har overlevd frem til idag i denne kvaliteten, vi har selv kassert mange av eksemplarene fra dette året og disse selges som "junk" i et eget tilbud.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
1 USD40.6 mm2.98 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999Inkludert 40.6mmUS Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.