AntallPris (NOK)
1330,92 (115,- over spot)
2 +320,92 (105,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Hokusai Great Wave Sølvmynt 1ozt i kapsel 2017

Ukiyo-e er en tradisjonell japansk kunstretning, ofte i tresnitt, men også i malerier, og nå på sølvmynt!

Mynter med japanske tema er et ganske sjeldent syn, den mest kjente serien i den moderne myntverdnen er Prefectures serien med flotte motiv, men høye priser og et noe smalt tema har gjort at vi har takket nei til å ta inn denne i sortimentet. Savner du likevel noen japan-inspirerte mynter i samlingen din har du nå muligheten til å kaste deg på bølgen med denne mynten til en akseptabel pris.

Scottsdale Mint har her latt seg inspirere av tresnittet "Den Store Bølgen Ved Kanagawa", laget i 1832 av Katsushika.

Man kan argumentere for at motivet er relevant for oss i Norge med lang kyststrekning, og en befolkning der de aller aller fleste har vært ute i røff sjø en eller annen gang. Båtene fra Katsushikas originale verk er dessverre nesten ikke synlige på mynten og kommer bedre frem på den fargelagte proof-utgaven (som er dyrere og derfor foreløpig ikke tatt inn for salg, men kan skaffes ved forespørsel). Man kan jo også lure på hvor tiltrekkende motivet er for japanere som har særdeles dårlige erfaringer med, og muligens et følsomt forhold til, kjempebølger/tsunamier.

Uansett; spesiell mynt altså, og med et opplag på kun 50 000 vil den være et kult tillegg til enhver samling moderne sølvmynter. Minifrakt.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
1 Dollar38.6 mm3.2 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999Inkludert OriginalScottsdale Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.