AntallPris (NOK)
1390,-
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Hua Mulan Historical Figueres 1992 NGC PFUC68

Gradert til Proof Ultra Cameo 68 (PFUC68) av Numismatic Guarantee Corporation (NGC).

Det er nok trukket to poeng her for noen små flekker til venstre for årstallet og ytterligere noen små merker rett før inskripsjonen begynner kl. 09.00 på samme side. Det er alt som skal til for at en mynt går fra 70 til 68. Hua Mulan er en kjent utgave i HF serien, godt hjulpet av Disney tegnefilmen fra 1998.

Opprinnelig planlagt opplag 30 000, men langt færre ble laget pga svakt salg i Europa. Myntene er av 90% sølv, har en diameter på 36 mm og veier 22gr.

Historical Figueres serien viser historiske viktige personer i Kina og ble utgitt i perioden 1984-1993. Det ble utgitt 1 gullmynt på 1/3 oz og 4 sølvmynter på 22 gr hvert år. Disse ble ikke solgt i Kina, men i Europa og hovedsakelig i Tyskland (og litt i Norge).

Det ble bestilt 30 000 av hver sølvmynt, men salget ble ikke like høyt som man hadde håpet og produksjonen ble langt lavere. Opplagene hvert år varierer mellom ca 8.000-22.000. Mange eksemplarer er ødelagt siden den gang pga dårlig håndtering fra samlere og det er først de senere årene at overlevende mynter fra serien har kommet på markedet i høyt graderte eksemplarer, dette som følge av at noen få spekulanter har begynt å støvsuge markedet å sende disse til PCGS eller NGC for gradering. Det er fortsatt mulig å finne pene eksemplarer ugradert, men det er vanskeligere enn for noen år siden. dessuten har prisene på ugraderte mynter steget så mye at det nå er mindre å tjene på å ta kostnaden for gradering. Dette begrenser antallet nye graderte utgaver.

Markedet for graderte moderne kinesiske mynter er fortsatt i sin spede begynnelse og det er derfor knyttet spenning til hvordan disse vil prises i fremtiden. Lave opplagstall, kjente motiver og veldig bra kvalitet på pregningen kan gjøre høyt graderte (68-70) eksemplarer ettertraktet om serien i fremtiden får mer oppmerksomhet enn idag

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
5 Yuan36 mmN/A
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.900I NGC HolderChina Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.