AntallPris (NOK)
1 +2 299,-
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Sjørøver Klaus Störtebeker Sølvmynt 5ozt Farget og Forgylt

Tøff 5 unse sølvmynt, delvis farget og forgylt med piraten Klaus Störtebeker.

Klaus Störtebeker var en dansk piratleder for en sammenslutning av kaprere kjent som «fetaljebrødrene» eller «vitaliebrødrene» (fra latin victualia) som herjet i Østersjøen på slutten av 1300 tallet.

Vitaliebrødrene ble opprinnelig hyret under en krig mellom Danmark og Sverige for å kjempe på svensk side for å seile forsyninger til den beleirete svenske hovedstaden Stockholm. Etter at krigen sluttet fortsatte Vitaliebrødrene å kapre handelsfartøyer for egen regning og kalte seg for «Likedeeler» (= lik andel) ettersom de delte byttet innbyrdes. Senere plyndret de danske kjøpsteder og slo seg ned på Gotland.

Selv om det er mange myter og legender om Klaus Störtebeker finnes det svært lite faktisk kunnskap om livet hans. Selv navnet «Störtebeker» er sannsynligvis bare et kallenavn fra gammeltysk i betydningen «tøm begeret», noe som viser til piraters antatte evne til å tømme fireliters kanne med øl i en svelg uten å sette ned kannen eller begeret.

Banden ble til slutt innhenten og legenden vil ha det til at Störtebeker tilbød et kjede av gull langt nok til å ringe inn hele Hamburg by for sitt liv og løslatelse. Dette hjalp ikke, Störtebeker og samtlige av hans 73 bandemedlemmer ble dømt til døden ved halshugging.

Den mest berømte legenden om Störtebeker er om henrettelsen: Det ble sagt at Störtebeker ba borgermesteren av Hamburg å løslate så mange av hans menn som han kunne gå forbi etter at hodet hans var blitt hogd av! Forslaget synes å være risikofritt og ønsket ble derfor innvilget. Etter at Klaus ble halshugget ble det påstått at kroppen hans klarte å gå forbi tolv av hans menn før bøddelen spente bein på ham. Løftet han ble gitt ble dessverre ikke overholdt og disse tolv ble likevel henrettet sammen med de andre.

Så sjørøvere hadde vi altså også i våre nære farvann, og det flere århundre før de mer kjente piratene fra karibien herjet!

Opplaget på mynten er meget lavt, kun 350 er laget, så her kan du sikre deg en sjelden og flott utført stor sølvmynt til en god pris!

Andre nettbutikker selger samme mynt for over 300 EUR i Europa.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
5 NZD60.15 mmN/A
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999I Original eske

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.