AntallPris (NOK)
1 +4 199,-
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Vikings! 2. Utgivelse Thor, Harald Hårfagre og Bjørn Jernside

Vikings serien fortsetter med tre nye utgivelser fra Scottsdale Mint!

Sagaen fortsetter, denne gangen er det guden Tor, Kongen Harald Hårgfagre (Harald Hairfair) og Krigeren Bjørn Jernside (Bjorn Ironside) som utgis som 2 unse sølvmynter i antikk finish med høy relieff.

Tor

Thor fremstilles som en kraftig gud med hammeren Mjølner og skjegg i fletter, bakgrunnen har insulært mønster og hjelmen har navnet i runeskrift.

Harald Hårfagre


Vikingkongen vises med en Torshammer rundt halsen, og de tre "sverd i fjell" fra Møllebukta i Hafrsfjord i Stavanger i bakgrunnen. "Sverd i fjell" monumentet innerst i Hafrsfjord ble avduket av Kong Olav i 1983 til minne om slaget i 872 der Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike.

Bjørn Jernside


Bjørn Jernside skal ha vært sønn av Ragnar Lodbrok og deltatt i farens erobring av Paris. Han vises her mens han "reiser seg fra de døde" og stormer til angrep etter å ha lurt seg inn i byen Luca i Italia. Sagnet sier at han lot seg spikre inn i en kiste og ble brakt innenfor bymurene under påskudd om at han ville ha en kristen begravelse. Deretter brøt han seg ut av kisten og fikk hæren sin inn i byen.

Storslått satsning fra Scottsdale
Serien som ble lansert ifjor, og skal bestå av 15 mynter, lages av Scottsdale Mint i Arizona. Opplaget er kun 1999 mynter av hver utgivelse og kommer i treskrin med runeskrift. Hver mynt er individuelt nummerert på randen. Scottsdale Mint har plukket ut de mest kjente gudene, kongene og krigerne fra vikingtiden og serien vil derfor bestå av totalt 5 guder, krigere og konger. Tidligere er Odin, King Knut og Ragnar Lodbrok utgitt.

Komplett vil serien bestå av mynter preget med: Odin, Ragnar, King Cnut, Thor, Harald Fairhair, Bjorn Ironside, Loki, Tyr, Freya, Ivar the Boneless, Eric BloodAxe, Harald Hardrada, Egil Skallagrimsson, Freydís Eiríksdóttir og Gudfred.

Å samle hele serien blir et ambisiøst prosjekt for de fleste, men disse myntene står seg også godt enkeltvis. Er du interessert i de tre første utgivelsene? Ta kontakt så kan de muligens fremskaffes.

Første bestilling til lager er nå utsolgt, men vi tar imot forhåndsbestillinger frem til søndag 2. oktober med forventet levering 12. oktober.

Produktfilm: 
Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
2 NZD38.7 mm6 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.999I original eskeScottsdale Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.