AntallPris (NOK)
18 399,-
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Kookaburra 1990-2009 Jubileum-sett 20 stk. 1ozt

Kookaburra serien er, sammen med Kangaroo/Nugget serien, den mest populære bullion serien fra Perth MInt. Av en eller annen merkelig grunn har bullion stackers og samlere verden over latt seg sjarmere av Australias nasjonalfugl, på tross av mange av de som kjøper disse sannsynligvis aldri har sett eller hørt fuglen i levende live.

Serien startet i 1990, og de to første årene ble det kun mintet 1 ozt størrelser i et opplag på 300.000 mynter. Deretter, fra og med 1993, etter at serien hadde fått en enorm mottagelse introduserte man mynten i flere størrelser: 1kg mynten kom, sammen med 10 ozt og 2 ozt utgavene. Disse ble laget i det opplaget som man klarte å selge og produseres fremdeles hvert år.

Den originale 1 ozt størrelsen derimot opprettholdt sitt opprinnelige opplag på maksimal 300.000 mynter helt frem til 2011. På grunn av enorm etterspørsel og et voksende marked økte da opplaget til 500.000 mynter. Men, myntverkene kan falle for fristelesen å bli grådige de også; for 2013 utgaven informerte Peth om at de ville øke mintagen til 1 000 000 eksemplarer til enorme protester fra kookaburra fansen. Myntverket måtte deretter trekke dette tilbake og i 2013 ble det kun mintet 500 000 mynter som i 2011. Dette forklarer hvorfor tidligere 1 ozt utgaven blir dyrere og dyrere etterhvert som årene gå etterhvert som gamle mynter mistes, bli ripet opp av barn i familien eller bare ligger å samler støv hos noen som ikke vet hva de har, eller har noen interesse for det.

Settet vi her tilby er kun laget i 1000 eksemplarer og inneholder en kookaburra for hvert år fra serien startet i 1990 og frem til 2009, dette for å markere 20 års jubileumet til serien. Vi har kun ett sett tilgjengelig. Leveres 6. september.

Vi har plukket noen av myntene som bilder, esken kan fravike fra bilde, men de kommer i den originale esken fra Perh med CoA.

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.