AntallPris (NOK)
1 +249,87 (99,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Maria Theresa Thaler Proof 1780 Restrike

Kun en igjen, Gi bort pris, butikksjefen orker ikke inkludere denne i neste varetelling!!

Restrike av den berømte Maria Theresa Thaleren fra 1780, mynten sølvdollaren fikk sitt navn fra.

Maria Theresa ble dronning over Østerrike-Ungarn i 1740 og regjerte i 40 år. Denne Thaleren var verdensvaluta i denne perioden og ble brukt i handel og i det daglige i store deler av Europa. Sammen med den Spanske 8 Reales dannet den grunnlaget for den Amerikanske Dollaren når denne ble opprettet i 1792. Navnet "Dollar" ble til ettersom engelskspråkelige forsøkte å uttale "Thaler". 

Denne mynten hører hjemme ved siden av en Silver Eagle i en samling moderne bullionmynter for å sette sølvdollaren i et historisk perspektiv. En fin liten historisk detalj man kan brilljere med når man viser frem myntene sine. Mynten lages av Austrian Mint i Proof kvalitet og hver mynt inneholder .7516 ozt rent sølv.

Produktfilm: 
Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
1 Thalerca 41 mm2.4 mm
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.833InkludertAustrian Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.