AntallPris (NOK)
1 +410,96 (145,- over spot)
Lagerstatus:
Utsolgt for øyeblikket

Amerikansk Silver Eagle 1 unse 1993 i kapsel

I 1993 solgte US Mint 6 763 762 Silver Eagles, langt lavere enn det som er ordinære opplag idag.    

Silver Eagles ble opprinnelig lansert i 1986 av US Mint som følge av at USA ønsket å selge sin nasjonale sølvreserver. Siden myntene i USA ikke lenger innholdt sølv ble det argumentert for at inntektene kunne bli brukt til å redusere budsjettunderskuddene og senatet og kongressen godkjente allerede i 1981 at 75% av reservene på over 100 millioner unser kunne selges over en periode på tre år. 

For å redusere salgets negative effekt på sølvprisene, med de utfordringene dette vill skape for gruveindustrien, ble det, etter noen år med politisk tautrekking bestemt at sølvet skulle selges i form av mynter til befolkningen. Ronald Reagen signerte loven Liberty Coin Act den 9. Juli 1985 og den første mynten var klar året etter, det første året ble det produsert 5 393 005 Silver Eagles.

Siden er mynten blitt en bestselger verden over - mer enn 300 millioner mynter er solgt, likevel er pene eksemplarer fra tidligere år ikke så enkelt å komme over som man skulle tro. En komplett serie med alle utgivelsene er absolutt en utfordring verdig.

Nominell verdi:Diameter:Tykkelse:
1 USD40.6 mm2.98
Renhet:Anbefalt kapsel:Myntverk:
.99940.6 mm inkludert. Passer i Air-tite AlbumUS Mint

Garanti

Vi ønsker at du skal bli 100 prosent fornøyd med produkter du kjøper av oss. Hvis du mener at en mynt er skadet, eller ikke holder høyeste kvalitet ved å være veldig ripete, kan du reklamere. Send da mynten tilbake til oss. Så langt lageret rekker sender vi ut en ny som du forhåpentligvis blir 100 prosent fornøyd med. Du kan også spørre om å få pengene tilbake. Du får da dagens spotpris samt den fulle premien over spot du betalte for mynten. Merk at vi iblant, til en lavere pris, tilbyr mynter med skjønnhetsdefekter. Disse myntene kan ikke reklameres eller returneres.