2017 Pandadesign sluppet. Sølvopplaget opp 25%

Av Admin Gold Source, 23 okt 2016 - 18:42

Bank Of China har offentliggjort nye opplagstall for pandamyntene og sluppet designene. Ikke overraskede er opplaget for sølvpanda 1ozt i BU kvalitet opp kraftig. Fra 8 til 10 millioner. Jeg tror dette skal mye høyere i årene som kommer, Silver Eagles lages i 40+ millioner, hvorfor skulle ikke den Kinesiske sølvbullionen oppnå like høye opplagstall i fremtiden?

2017 Designet er helt OK, men ikke noe å rope høyt hurra for. En halvoksen panda som sitter på baken og gumler bambus, og med den vanlige bambusbakgrunnen vi har blitt vant til siden den ble brukt for første gang i 2009. Den gang var opplaget så lavt som 600 000, og hadde vært det siden 2003. I 2010 ble det økt til 800 000.

Opplagene har dermed mer tidoblet seg siden den gang og selv relativt nye pandaer er nå sjeldne, sammenliknet med når opplagene ble økt til millioner. Hvert år reageres det på at opplaget øker for mye og at samlerverdiene kommer til å fordufte, men det har ikke skjedd enda. Tvert imot, sølvpandaer har vært en av de beste semi-numismatics seriene å spekulere i siden serien begynte.

Mynten ventes tidlig i desember og som vanlig er de rimeligst å kjøpe samme år som de gis ut. Det nye metriske systemet for vekt er opprettholdt. Utvalget vårt av sølvpandaer finner du her.