Hvorfor Investere i gull og sølv?

Hvorfor Investere i gull og sølv?

Trygghet mot generell usikkerhet

Gull og sølv blir av investorer først og fremst sett på som en hedge (sikkerhet) mot frykt og mistro i markedet. I 2020 var konsekvensene av koronapandemien blanet annet forhøyet inflasjon. Mens aksjemarkedet raste, millioner ble arbeidsledige, og den globale økonomien ble svekket, opplevde gull- og sølvprisen en enorm oppgang. Et annet eksempel bankkollapsene av SVB og Signature Bank i mars 2023, de ble sett på som noen av de største i amerikansk historie. Bankkollapsene resulterte øyeblikkelig mistro i markedet. I slike settinger, reagerer gull- og sølv med signifikante prishopp på grunn av økt etterspørsel etter safe-haven assets, altså trygge finansielle instrumenter.  Dette er tendenser man kan se over de siste 50 årene. Fysisk gull og sølv kan gi finanisell sikkerhet under geopolitisk og makroøkonomiske usikkerheter.

[Graf for utvikling av gullpris]


Ingen motpartsrisiko

Fysisk gull og sølv har ingen motpartsrisiko. Det er den lettest omsettelige aktivaklassen du kan eie som samtidig ikke er avhengig av at din motpart opprettholder sin forpliktelse mot deg. Edle metaller, trygt oppbevart under egen kontroll, er altså helt uten motpartrisiko. Dette er en av de viktigste årsakene til at du som investor bør allokere deler av din portefølje til gull og sølv.

Diversifisering av investeringsporteføljen

Du har sikkert hørt uttrykket: “Ikke legg alle eggene i samme kurv”? Investerer du allerede i aksjer eller annen verdi kan det være lurt å spre “eggene” dine. Både aksjer og kryptovaluta er svært volatile, ved å i tillegg investere i gull unngår du å være overinvestert i ett aktiva, som over tid kan falle og velte hele porteføljen din.

Fritak for skatter og avgifter

I Norge er gull- og sølvmynter fritatt for merverdiavgift, det vil si at du som privatperson ikke betaler moms ved kjøp, samtidig beregnes det ikke skatt av gevinst når du selger myntene dine. Myntene vi selger er internasjonalt anerkjent, og er derfor svært lett omsettelig over hele verden. Merk at det gjelder andre regler for næringsdrivende. [Les mer om skatt på FAQ] 

Gull og sølv i industri

Sølv er betraktet som den beste elektriske lederen og metallet har høy reflektivitet, duktilitet formbarhet og ruster ikke, disse egenskapene gjør sølv svært nyttig til moderne teknologi. Sølv blir blant annet anvendt i solcellepaneler, elektriske biler, 5G tårn og generell elektronikk. Data fra 2021 viser at det blir brukt omtrent 61 millioner unser sølv kun til bilindustrien hvert år.

Gull fungere utmerket som en elektrisk leder og det ruster ikke. Elektroniske forbindelser laget av gull er svært pålitelige, man kan finne de i mobiltelefoner, PCer, skjermer, GPS enheter, kalkulatorer og annet elektronikk. Gull er også det mest formbare av absolutt alle metaller og så slitesterk at det virtuelt ikke kan ødelegges. I tillegg til teknologi, anvendes det også i medisinsk behandling fordi det er kjemisk uvirksomt, ikke-allergisk og lett å forme og arbeide med. Det best åpenbare bruken er i tannhelse, ikke bare på grunn av metallets egenskaper, men også sin estetiske appell og ansett prestisje.

Gull og sølv er ikke bare edle metaller, men essensielle elementer i teknologi industrien, både i dag og spesielt fremtiden. Etterspørselen etter disse edle metallene vil alltid være høy på grunn av nyttigheten av disse i industri. 

Gull- og sølvpris sammenliknet med boligprisvekst

Visste du at gullprisen i norske kroner har i de 10 siste årene økt med 172,85%, mens boligprisveksten i Norge i samme periode er 57,95% (pr m2)? I sølv er veksten på 93,96%. Dette viser også hvor godt isolert gull og sølv er fra inflasjon:


(Kilde: Krogsveen og xe.com)

Unik og minneverdig gave

Det er veldig vanlig å gi gull- eller sølvmynter som gave til noen du er glad i, enten det er konfirmasjon, dåp, bursdag mm. Mynter er et veldig godt alternativ til kontanter, og det gir en personlig affeksjonsverdi som aldri kan etterlignes. Kontanter brukes gjerne umiddelbart, mens gull- og sølvmynter blir sett på noe som kan spares. De edle metallene har uendelig holdbarhet og vil alltid være en trygg finansiell eiendel. I tillegg vil gull- og sølvmynter aldri gå ut av stil.

Hvorfor handle gull og sølv av oss?

Føl deg trygg - Kjøp dine mynter fra en erfaren spesialist. Siden lanseringen av goldsource.no i 2010 har vi solgt gull- og sølvmynter for over 400 millioner kroner. Vi tror dette gjør oss til landets største nettbutikk som spesialiserer seg på moderne gull- og sølvmynter i investeringskvalitet til sanntidspriser. Vår erfaring gjør at du trygt kan handle dine mynter hos oss.

Besøk nettsiden vår for et unikt utvalg av moderne gull- og sølvmynter. Utforsk vårt utvalg av gull og sølv her! Vi hjelper deg med glede om du ønsker mer informasjon om investering i gull- og sølvmynter. Du kan sende oss epost på info@goldsource.no eller ringe på 374 07 008 (10.00 - 18.00) for raskt svar. 

Les her hvordan du kan investere i gull og sølv i Norge.

Related Post