America The Beautiful 2016 Design

Av Admin Gold Source, 28 jan 2016 - 20:55

America The Beautiful serien er muligens den største suksessen US Mint har opplevd etter krigen.... her er 2016 utgavene.

Første mynt som blir tilgjengelig er fra Illinios og kommer i begynnelsen av februar (øverst til venstre), vi kommer til å tilby 5ozt sølvmyntene (som før) i kapsel. Dessuten tilbyr vi et begrenset antall komplette årssett i spesielle ATB-Album. Serien startet i 2010 og vi har ett eneste sett igjen med komplett 2010 årgang i album.

Vi har også noen få komplette 2011 årssett på vei i album. Skal du rekke og henge deg på denne serien må du målbevisst slå kloa i de første utgivelsene nå.

Veldig få trodde at de tidligere utgavene skulle bli så vanskelige og verdifulle å anskaffe senere da serien ble lansert. Det er tydeligvis ikke bare nordmenn som er stolte over fjord, fjell og marka. Amerikanere sluker disse nasjonalsymbolene, og veldig få selger myntene sine når de først har anskaffet dem, dette fører til høye priser på tidligere utgaver. 

Serien eksponeres jo også i det daglige som ordinære sirkulasjonsmynter som quarter dollars i kobbernikkel, det er klart at dette også gjør sitt til at mange blir oppmerksomme på serien fra US Mint og får lyst til å kjøpe sølvutgavene, spesielt fra sin egen delstat. Til høyre ser du b.la. Homestead mynten fra Nebraska som sirkulasjonsmynt utgitt i 2015.

Hvor tøft hadde det ikke vært om vi i Norge hadde laget en egen myntserie med våre egne nasjonalparker eller naturmotiv i sølv, med en nominell valør i kroner? Vi har jo absolutt motivene! Tenk på Rondane (under), Hardanger, Dovrefjell, Jotunheimen, Lofoten, Skjærgården... sukk... Norges Bank er åpenbart en fantasiløs gammeldags dinosaur hva gleder minnemynter, tydeligvis mest opptatt av å manipulere renten og "redde økonomien". Lykke til med det; kan dere ikke få noen til å lage noen kule mynter i samme slengen?


Her er opplagstallene og en fullstendig oversikt over ATB serien så langt.Vårt utvalg i serien finner du her!