Fine eldre typer Silver Eagles for salg!

Av Admin Gold Source, 15 des 2014 - 16:00

Vi har fått inn et parti med eldre Silver Eagles, som vi i ekte amerikansk stil har valgt å kalle "vintage silver eagles", myntene er fra årene 1988 til og med 1992. De har ligget i tuber, men de har nok blitt tatt ut og inn flere ganger over de siste 25+ årene og ikke alle eksemplarene var like fine. Det er som regel myntene midt i tuben som er penest, mens de på toppen gjerne har fingermerker og kan være kraftig tonet og flekkete.

Vi har sortert ut de fineste eksemplarene og plassert disse forsiktig i Airtites Directfit kapsler på 40.6 mm - spesiallaget for Eagles og importert fra USA. Myntene som ikke er fine nok selges som "junk" i et fremtidig samletilbud, her er eksempler på mynter som ikke passerer "i kapsel" kvalitet (nederst) og pene eksemplarer (øverst).

Nå som de beste eksemplarene er reddet og i kapsel vil de forbli fine i mange år fremover. Det er slik pene eksemplarer blir sjeldne, for hver gang tubene skifter eier, og eieren ikke tar spesielt godt vare på myntene blir noen flere stygge, inntil noen tar sorteringsjobben og dermed sikrer noen fine eksemplarer for markedet. Av dette partiet på 120 mynter sorterte vi ut 30-40 mynter som gikk rett i "junk" kassen, men resten er absolutt samlerverdige. Bildet under viser noen av myntene.

Vi er klar over at de aller fleste typiske Gold Source kunder ser på Maples, Philharmonikere og Eagles som sølvmynter hvor kvaliteten ikke spiller så stor rolle, og om du mener at sølvprisen skal til 100 dollar per unse så vil stygge mynter ha sølvverdi uansett, men man har altså ingenting å tape på å behandle myntene sine forsiktig. Fakta er at stygge bullionmynter kjøpes og selges til lavere priser, og stygge bullions har minimale sjanser for å kreve noen premium over spot når du selger til forhandlere, med mindre markedssituasjonen er helt spesiell. Ta derfor alltid godt vare på myntene dine uansett.

Ønsker du å samle, eller samler du allerede på årstall av Eagles, har du sjansen til å sikre deg noen kvalitetseksemplarer nå, myntene selges med minifrakt, som andre sølvmynter i kapsel, til 99,- for opptil 8 stk. De kan bestilles her.