Har du kjøpt Britannia sølvmynten i år?

Av Admin Gold Source, 5 mar 2014 - 12:34

Om du har det bør du ta en ekstra titt på den, den kan være en sjelden utgave. Bakgrunnen er at Royal Mint har klart å forveksle stempler i produksjonsprosessen, 17 000 Britannia-mynter skal i følge myntverket ha blitt solgt før feilen ble oppdaget.

Vi vet at vi har solgt noen av disse – Nå er vi ekstra glade for at vi sender ut enkelte typer med kapsel!

Det du skal se etter:
Det er fremsiden (adversen) du skal ta en titt på og kantdesignet. Mynten skal opprinnelig ha «tenner» langs kanten, den skal altså fremstå med likt kantdesign på begge sider. Slik som dette:

 
Den sjeldne «Mule» varianten har ikke tenner på adversen, men glatt kant.  Det er slik du ønsker mynten din skal se ut om du håper du har fått en av de sjeldne:

Varianter får ofte ekstra verdi i samlermarkedet.
Når myntverkene gjør feil og lar disse passere blir disse ofte betydelig mer verdt i samlermarkedet senere, selv om det her er snakk om en Bullion utgave.  Fra tidligere vet vi at varianter av Kinesiske Pandamynter har steget betraktelig i pris etter at variantene har blitt kjent. Det er flere typer feilpreg, denne type feil kalles "mule", etter muldyr på engelsk, og omfatter mynter som er slått med feil stempler på den ene siden. Allerede er det selgere på ebay som forsøker å selge denne varianten for 3900,- kroner. Hva de faktisk selges for en nok ganske mye lavere, uten at vi kjenner noen salgsdata, men dette er nok et eksempel på at noen forsøker å utnytte "hypen" rundt varianten, tiden får vise om dette blir en verdifull variant.

Hvordan kunne dette skje?
Royal Mint forvekslet rett og slett stempler med den nye Lunar Year of the Horse sølv bullion mynten, som har glatt rand. Som ikke Britannia feilpregingen var ille nok skal også 38 000 mynter i den nye Lunar serien også ha blitt slått med feil stempel, der har mynter som ikke skulle ha fått tenner rundt randen, fått det på aversen(!), men disse har enda ikke blitt observert i markedet i følge Coin News. Vi har heller ikke funnet noen av disse blant våre mynter (dessverre).