Hegnar.no : "Gull ikke vært så populært på 35 år"

Av Admin Gold Source, 20 aug 2016 - 01:19

I en artikkel publisert 18.08 kan økonominettsiden hegnar.no melde at investorer ikke har kjøpt mer gull i andre kvartal i år enn på 35 år. Dette i følge den siste rapporten fra World Gold Council.

"Gull steg kraftig i pris i første halvår 2016, drevet av høyere etterspørsel enn tilbud. Det førte til den høyeste prisoppgangen i første halvår siden 1980, ifølge World Gold Council. Etterspørselen etter gull steg med 15 prosent i 2. kvartal, noe som brakte den totale omsetningen av gull opp i 2.335 tonn i første halvår. Det er den nest høyeste i historien."

Dette stemmer bra med økningen i etterspørselen hos goldsource.no også, siden ifjor høst er omsetningen nesten doblet ettersom flere norske sparere er missfornøyd med renten på sparekonto og ser etter alternativer til fondsprodukter.

"Etterspørselen etter gull fra investorer har aldri vært høyere og utgjorde den største gruppen gullkjøpere for andre kvartal på rad. Det har aldri skjedd før, fremgår det av rapporten fra World Gold Council..... Gull benyttes ofte for å hedge mot inflasjon, men med rekordlave - og negative - yields på statsobligasjoner er det også andre som har begynt å snuse på gull som en investering. Da hjelper det å tro på økt etterspørsel og et tilbud som ikke helt henger med."

Med de siste inflasjonstallene fra Statistisk Sentralbyrå på hele 4.4%, og som tok de fleste analytikerne på sengen, er det kanskje ikke rart at også nordmenn ser etter alternativer for ordinær banksparing. Gullprisen er likevel adskillig lavere priset i dollar enn i 2011, og i 1980 om man justerer for inflasjon, muligheten for videre prisstigning er derfor til stede.

Siden gullbarrer er pålagt 25% Mva. er det liten handel med slike i Norge, norske kjøpere foretrekker mynter som er momsfritt. Slik som denne Kanadiske Maple Leaf mynten som kan kjøpes for kun noen hundrelapper over gullverdien og der gullinnholdet og vekten er garantert av myndighetene i Kanada. Se vårt utvalg av gullmynter for spareformål her.