Ny utgave av bestselgeren Maple Leaf sølvmynten i 2014

Av Admin Gold Source, 7 jan 2014 - 14:26

I år kommer sølvversjonen av den kanadiske Maple Leaf mynten i en ny og forbedret utgave, resultatet er både en penere og mer interessant mynt, men det er først og fremst økt sikkerhet de nye teknikkene i produksjonen er ment å tilby kundene.

Det første Royal Canadian Mint har gjort er å endre blanketten, den har gått fra å være blank til å ha radiale linjer, som er ganske tøffe når man vender mynten i lyset. I tillegg har de påført mynten et laserinngravert mini-lønneblad, som de gjorde med gullversjonen i 2013. Inne i mini-lønnebladet kan man, med lupe, se tallet 14 – for 2014. Dette tallet vil følgelig endre seg ved nye utgivelser.

De øvrige spesifikasjonene er de samme som før. Nå gjenstår det kun å se om den nye produksjonsteknikken også har gjort seg av med «melkeflekk-problemet», det vil tiden vise, men mynten er blitt flott – og ikke minst; mye vanskeligere å kopiere av «hobby-myntmestere» i Asia…

Her er noen bilder av detaljene og en film vi har laget av mynten.

Her er nærbilder av det lasergraverte mini-lønnebladet:

Vi har kun 500-600 unser igjen på lager akkurat nå og ventetidene for alle bullionmynter i januar er plagsomt lange.

Perth, RCM og US Mint har alle ventelister nå og nye mynter kommer ikke inn før tidligst om 14 dager av de tradisjonelle bestselgerne. Situasjonen er noe bedre for Austria Mint sin Wiener Philharmoniker. Konklusjon: Skal du handle bullion sølvmynter med umiddelbar levering bør du nå velge Maple Leaf mynten.