RCM Slipper designet for fjerde Birds Of Prey

Av Admin Gold Source, 18 aug 2015 - 17:53

Selv om vi har fått en fantastisk avsluttning på sommeren her i Norge er mynt-høsten allerede i gang med det årlige massive slippet av nye design i alle populære sølvmyntserier.

Royal Canadian Mint har nettopp sluppet designet på det som blir den fjerde (og siste) utgaven i Birds of Prey serien. Mynten heter Great Horned Owl og er et spennende bidrag til serien som overtok etter Wildlife Serien, som besto av seks mynter og gikk fra 2011 til 2013.

Tidligere utgaver har vært Peregrine Falcon, Bald Eagle og Red Tailed Hawk. Nå slippes altså en ugle inn i varmen; Great Horned Owl. Uglen er også kjent som "The Tiger of The Air" og det burde vil si det meste - dette er ingen kosebamse, kjente byttedyr er så store som harer og kaniner, i tillegg til mus og ekorn. Den er kjent som den største fuglen med ører på det Amerikanske kontinentet. Mynten kommer for salg i oktober. 

Her er tidligere utgaver - disse selges i kapsel under Kanada Serier - kategorien.Og her det nye medlemmet i rovfugl-serien, flotte detaljer i fjærdrakten og på klørene.

En god samleride er å kombinere Wildlife serien med Birds of Prey - en komplett samling vil, med denne siste utgaven, utgjøre 10 mynter. Selv om dette er siste utgave av serien, vil nok RCM (om vi kjenner de rett) slippe nye serier som passer inn i temaet senere, og som også kan kombineres.

Alle mynter selges i Air-Tites kapsler og kan oppbevares meget godt beskyttet i Air-Tites albumet du finner under tilbehør. Opplaget er som tidligere, 1 000 000 mynter, så disse kan kjøpes rimelig over spot, spesielt mens de er nyutgivelser; omlag 75,- (varierer med utgavene) over spot, inkl. kapsler for fine eksemplar. Som vanlig vil prisene øke på tidligere utgaver etterhvert som disse blir utsolgt.