Reverse Proof "hvafornoe"?

Av Admin Gold Source, 31 Mai 2016 - 22:15

Det er alltid noe nytt å lære om moderne mynter.... trender og teknikker kommer og går... de siste årene har vi sett 3D-mynter, ultra-high relieff, antikk finish, reverse proof.... variantene og teknikkene for å lage kule opplevelser er blitt mange.

La oss oppklare en variant her og nå.... "Reverse Proof" - hva er det for noe?
Vi har plukket ut noen eksempler for å vise forskjellene: For. eks. Year of The Monkey Reverse Proof 2016 fra Wizard Of Oz, en serie som har lykkes meget godt med teknikken.

Sammelikner du disse to nydelige utgivelsene under vil du skjønne forskjellen mellom en ordinær proof, og en reverse umiddelbart.

En reverse proof er ikke annet enn en "omvendt" proof mynt. Proof mynter har alltid speilblanke flater og frostet relieff, reverse proof mynter snur dette prinsippet på hodet: Her er flatene frostede, mens relieffen er speilblank. Ser du forskjellen nå?Mynten til venstre er en reverse proof, mens mynten til høyre følger det velkjente proof designet.

Et annet case: Isle Of Man Angel Reverse Proof utgaven er også et godt eksempel, her ser du tydelig at flatene er frostet, mens detaljene/relieffen er speilblank.

Under se du den ordinære bullion utgaven, denne har ikke de distinktive forskjellene mellom blankett og relieff som en proof eller reverse proof. Det krever adskillig mindre arbeid å utvikle stemplene til denne utgaven, den presses færre ganger, stempelet varer lengre og mynten er derfor billigere å produsere.

Proof mynter er for de som ønsker et perfekt eksemplar av et design de liker, reverse proof mynter tilfredstiller samme behov, men med designet "snudd på hodet".