Royal Canadian Mint med ny bullionserie: Predator

Av Admin Gold Source, 22 feb 2016 - 13:31

At Royal Canadian Mint har en "wildlife" inspirert bullionserie som går parallelt med Maple Leaf utgivelsene er blitt normen siden den første Wildlife Serien ble lansert i 2011. Siden Birds of Prey ble avsluttet ifjor med Great Horned Owl har vi bare ventet på hvilken serie som skulle overta for de fire rovfuglene, nå vet vi altså svaret.

Oppskriften er den samme som tidligere, opplaget blir 1 000 000 mynter som kommer i tuber som ordinære Maples og med en noe høyere premie. Spesifikasjonen er som Maples, 38 mm diameter og 3.29 mm tykkelse. Mange har dog smertelig fått erfare at tuber ikke er den optimale måten å oppbevare myntene på, derfor selger vi disse hovedsakelig i kapsel.

Predatorserien blir fire utgivelser over to år og første rovdyr ut er Pumaen/Fjelløven, eller cougar på engelsk. Katten kan bli nesten 3 meter lang og veier ca 60 kilo hvorav muskelmassen sikkert er like høy i prosent som sølvmyntene er rene (.9999). Dyret er truet og det anslås at det kun finnes 20 000 igjen i Nord-Amerika. Kattepusen ble også inkludert i den første Wildlife serien som mynt nr. 3 i 2012 (under).

Nye sikkerhetsdetaljer har senere blitt introdusert, både de radiale linjene og microlønnebladet med "16" laserinngravert inne i bladet er inkludert på den nyeste predator mynten.

Mynten blir både inkludert i Utvalgte Sølvbullions 2016 og lagt for salg under Kanada Seriene.