US Mint slipper sine 2014 Silver Eagles 29. januar

Av Admin Gold Source, 8 jan 2014 - 10:03

Det er den samme historien hvert år. US Mint stanser produksjonen av Silver Eagles en gang i midten av desember, sannsynligvis for at de skal slippe å sitte med 2013 utgaver ut i det nye året, før de setter i gang igjen produksjonen i midten av januar. I mellomtiden har det bygget seg opp store restordre som de senere har problemer med å fylle i tide på begynnelsen av året. Konsekvensen er at premien går opp i januar/februar pga. stor etterspørsel som har bygget seg opp, før den normaliseres igjen i mars. Situasjonen er den samme for alle forhandlere, ingen kan levere.

Vi er for tiden også fullstendig utsolgt for 2013 utgaver, men har bestilt 2014 utgavene slik at de ankommer så snart som overhodet mulig, mest sannsynlig første uken i februar.

Du kan fortsatt legge inn ordre å låse prisen, men må dessverre vente noen uker før du mottar dine mynter. Alle nye bestillinger, og de som er kommet inn den siste tiden, vil altså motta 2014 utgaver i begynnelsen av februar.

Vi kan ikke gjøre noe med dette dessverre, vi er i myntverkets hender i disse tilfellene. Royal Canadian Mint derimot har vært mye flinkere i år med å lansere sin 2014 bullion myntserie og gjort denne tilgjengelig for salg veldig tidlig på året, mest sannsynlig motivert av deres nylansering av sølvutgaven, som de har lyst å selge så mange som mulig av for å «ta rotta på» sin konkurrent sør for grensen.

Vi er snart utsolgt for 2014 Maple Leaf i sølv også dessverre, vi har kun noen hundre unser igjen klare for umiddelbar levering, men forventer nye mynter i løpet av to uker. Ventetiden for disse myntene er altså kortere enn for Silver Eagles og de nye utgavene er så fine at de er absolutt verdt å vurdere, selv for hardcore Silver Eagles fans.

Generelt kan vi si at mengden mynter klare for umiddelbar levering er mye mindre enn vi skulle ønske om dagen og vi beklager dette, men vi gjør det vi kan for å fylle opp igjen med nye mynter.