Utvalgte 2018 Design fra Perth Mint

Av Admin Gold Source, 10 okt 2017 - 22:08

Mynthøsten er igang og tidlig ute som vanlig er Perth Mint. Her er noen av de mest kjente 2018 designene. Year Of The Dog myntene er allerede for salg, og Kookaburraer er ikke langt unna. Kangaroo myntene kommer i slutten av måneden, mens Koala-myntene ikke blir å kjøpe før over nyttår.

Koala sølvmynten i 1ozt størrelse blir også i år begrenset til 300.000 mynter.

Kookaburraen har fått en stor måne i bakgrunnen med kratere, som gjør seg godt i sølv. Dette er et motiv Royal Canadian Mint har lykkes godt med før i år på Wolf-utgaven, og som tydeligvis har inspirert designere hos Perth.

Year Of The Dog designet er meget vellykket og noen størrelser har vært for salg i en uke eller to allerede. Year Of The Dog er blant de mer populære motivene i månesyklusen, sammen med Dragon, Horse og Snake. I andre ende av skalaen finner vi Pig, Mouse, Goat og Roostersom ikke er like populære (og derfor blir de ofte sjeldnere senere).

Gullmotivet i lunar serien er alltid annerledes enn sølvmotivet, og også denne er meget vellykket. Når de kommer i størrelser mellom 1/20ozt og 10ozt (kanskje en kilo også) så finnes det muligheter her innen alle budsjett. 1ozt størrelsen er som vanlig begrenset til kun 30 000 mynter og er derfor noen hundrelapper dyrere enn vanlige gullbullions, de får man som regel igjen senere.

Kangaroo serien er Australias svar på lav-premie bullion mynter som Maple Leafs og Filharmonikere og står ikke tilbake for noen av de, veldig bra kvalitet på strike og kommer i kapsel fra myntverket. Vi har ikke hatt to dyr på mynten siden 2010, så 2018 utgaven er et fint gjensyn på den måten.