Vikinger og Norrøne guder i vinden!

Av Admin Gold Source, 3 feb 2016 - 14:05

Norrøne guder, vikinger og krigere er i vinden som tema for moderne nyutgivelser.  Det er særlig tre serier som konkurrerer om samleres gunst.

Tidligere har vi tilbudt Scottsdale sin «Vikings» serie, som blir på hele 15 mynter når den er ferdig og der de tre første myntene allerede er sluppet og utsolgt. Den fjerde utgivelsen er ventet i aprill/mai. Tidligere i 2015 kom også den første 3 unser sølvmynten ut i Choice Mints «Legends of Asgard», seriens lengde er ikke avgjort enda og kun en mynt er sluppet så vidt vi vet, denne har ikke vært til salg hos oss.

Siste myntverk som lanserer mynter med temaet er Helvetia Mint med serien «Norse Gods». Mynten og innpakningen er imponerende!Norse Gods blir på fire utgivelser, betydelig kortere enn Scottsdale sin ambisiøse satsning, og første mynt ut er Odin.  Deretter kommer Tor, Loke og Valkyrie/Valkyrje. Sistnevnte er fellesbetegnelsen på kvinnelige dødsvetter. Vettene blir sendt ut av Odin for å holde øye med alle kriger og slag og bestemme hvem skal falle i kamp, og dermed tas med til Åsgård. De tre førstnevnte gudene er kjente og trenger vel ingen detaljert introduksjon.

Moderne nyutgivelser har blandede meritter hva annenhåndsverdien blir i fremtiden, men om det er ett marked disse myntene bør kunne gjøre det bra i, så er det i de nordiske landene som alle har hatt vikingaktivitet. Hvilken serie man ønsker å satse på blir dermed et spørsmål om hvor lang serie man ønsker å begynne på, og hvilke design man liker best.

«Norse Gods» serien kommer i meget bra utført eske og setifikat og siden mynten er en antikk finish kan man ta på den direkte med fingrene, den kommer derfor ikke i kapsel.  To-unsen har et stor diameter på hele 45 mm og er nesten en halv centimeter tykk.

Opplaget er det laveste av alle seriene med samme tema vi kjenner til, kun 750 mynter, og vi garanterer deg å få kjøpt hele serien til fast pris på kr 1085,- ekskl. frakt om du starter samlingen med den første Odin utgivelsen nå. De neste tre myntene er forventet fullført i løpet av 2017.
 

 

Her et bilde at alle Odin myntene fra de ulike utgiverne samlet. Øverst i venstre hjørne er serien fra Gainesville/Helvetia Mine, i midten har du 3 unsen mynten fra Choice Mint. Øverst til venstre er Scottsdale sin Odin, nederst til venstre er Perth Mint sin Odin utgave i deres Norse Gods serie, i høyre hjørne nederst er Cook Islands utgave. Hvilken er din favoritt? Vi satser foreløpig på Helvetia og Scottsdale, men må innrømme at Perth sine nyeste utgave, dog sent ute, er ganske tøff. 3 unsen til Choice Mint er stilig, men vær oppmerksom på at "max relief" kun gjelder reversen!